Memlingstraat 9 1077 LP Amsterdam 

Logo Tandartspraktijk Apollo

Facings Amsterdam Zuid

Wilt u facings laten plaatsen door een ervaren tandarts in Amsterdam Zuid? U bent van harte welkom bij ons in de praktijk. Wij vragen u vriendelijk om het formulier op onze website in te vullen, waarna één van onze medewerkers contact met u zal opnemen om uw inschrijving te bevestigen en direct een afspraak in te plannen voor het laten plaatsen van facings in Amsterdam Zuid.

Facings Amsterdam Zuid

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne schildjes die over de voorkant van uw tanden worden geplaatst. Als u ervoor kiest om facings te laten plaatsen door de tandarts in Amsterdam Zuid, dan bent u verzekerd van kwalitatief goede facings die het uiterlijk van uw gebit zullen verfraaien. Bij Tandartspraktijk Apollo zorgen wij ervoor dat de facings op maat worden gemaakt, om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. Wilt u ook een mooi en recht gebit? Maak dan direct een afspraak voor Facings Amsterdam Zuid.

Van welk materiaal worden facings gemaakt?

Facings kunnen worden gemaakt van composiet en keramiek. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw situatie, hangt af van een aantal factoren. Denk hierbij aan uw persoonlijke voorkeuren en uw beschikbare budget.

Hieronder hebben wij de voordelen van beide materialen overzichtelijk voor u op een rijtje gezet. Heeft u hier een vraag over of heeft u hulp nodig bij het bepalen van het juiste materiaal voor uw facings? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Facings Amsterdam Zuid

Maak een afspraak en kom langs.

De voordelen van composiet facings

  • Snelheid: Composiet facings zijn sneller aan te brengen dan keramische facings. Hier is slechts één tandartsbezoek voor benodigd. Keramische facings worden in het laboratorium op maat voor u gemaakt. Dit proces duurt langer en hier is een tweede tandartsbezoek voor benodigd. Speelt tijd een grote rol in uw beslissing? Dan kunt u overwegen om composiet facings te laten plaatsen door de tandarts in Amsterdam Zuid. Klik hier om direct een afspraak te maken voor een consult.
  • Kosten: Het laten plaatsen van composiet facings is goedkoper dan het laten plaatsen van keramische facings. Als u een gelimiteerd budget heeft, dan kunnen composiet facings een interessante optie voor u zijn.
  • Reparatie: Composiet facings zijn gemakkelijker te repareren dan keramische facings en zijn hierdoor voor veel mensen een aantrekkelijke optie.

De voordelen van keramische facings

  • Duurzaamheid: Eén van de voordelen van keramische facings is dat ze over het algemeen duurzamer zijn en hierdoor langer meegaan dan composiet facings. Als de kwaliteit van uw facings belangrijk is voor u, dan raden wij u aan om keramische facings te laten plaatsen door de tandarts in Amsterdam Zuid.
  • Esthetiek: Een ander voordeel dat voor veel mensen bepalend is in de keuze voor keramische facings, is dat u met dit type facings een beter esthetisch resultaat kunt bereiken dan mogelijk is met composiet facings.
  • Verkleuring: Tot slot verkleuren keramische facings minder snel dan composiet facings. Hierdoor kunt u lang genieten van uw stralende gebit.
Facings Amsterdam Zuid

Kosten Facings Amsterdam Zuid

Een vraag die wij vaak krijgen, is hoeveel het kost om facings te laten plaatsen door de tandarts in Amsterdam Zuid. Dit is afhankelijk van het materiaal waar uw facings van worden gemaakt. Keramische facings zijn duurzamer en daardoor ook duurder dan composiet facings.

De tarieven voor de tandheelkundige behandelingen waarvoor u terecht kunt bij de tandarts, worden aan het begin van ieder nieuw jaar landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat iedere tandarts in Nederland dezelfde tarieven hanteert. Voor een volledig overzicht van alle behandelingen inclusief bijbehorende tarieven, kunt u een kijkje nemen op de website van de NZa. Hier vindt u ook de tarieven voor de behandeling: Facings Amsterdam Zuid.

Veelgestelde vragen over Facings Amsterdam Zuid

Facings gaan over het algemeen tussen de 5 en 10 jaar mee, afhankelijk van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en hoe goed ze worden onderhouden. Om ervoor te zorgen dat uw facings zo lang mogelijk mooi blijven, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Dit betekent dat u regelmatig moet poetsen, flossen en spoelen met mondwater om tandplak en tandsteen te verwijderen. Vermijd ook het gebruik van tabaksproducten en consumptie van sterk gekleurde voedingsmiddelen en dranken zoals koffie, thee en rode wijn, aangezien deze kunnen leiden tot verkleuring van de facings. Het is ook verstandig om regelmatig een bezoek te brengen aan onze tandarts voor controles en professionele reiniging om ervoor te zorgen dat uw facings in goede conditie blijven.

Het plaatsen van facings is over het algemeen niet pijnlijk. Tijdens het plaatsen van de facings kan er wel wat druk of ongemak worden ervaren, omdat er aan de tanden wordt gewerkt. Dit gevoel verdwijnt meestal snel na de behandeling. Het proces duurt meestal tussen de 1 en 2 uur, afhankelijk van het aantal facings dat geplaatst moet worden en het materiaal dat gebruikt wordt. Voorafgaand aan de behandeling zal onze tandarts de procedure met u bespreken en u informeren over wat u kunt verwachten, zodat u goed voorbereid bent en eventuele vragen kunt stellen.

Indien jongeren onder de 18 jaar facings nodig hebben, worden de kosten alleen vergoed vanuit de basisverzekering als het gaat om composiet facings. Alleen bij bepaalde aandoeningen, zoals een ontwikkelstoornis van het glazuur, kan het voorkomen dat de verzekeraar ook porseleinen facings vergoedt vanuit de basisverzekering.

Volwassenen krijgen vanuit de basisverzekering geen vergoeding voor facings, maar kunnen wel een aanvullende tandartsverzekering afsluiten om alsnog een vergoeding te ontvangen. De hoogte van de vergoeding hangt af van de verzekeraar en de aanvullende tandartsverzekering die u afsluit, waarbij u meestal een bepaald percentage van de kosten vergoed krijgt tot een maximumbedrag per jaar voor alle behandelingen.

Periodieke Controle

U bent van harte welkom in onze praktijk in Amsterdam

Inschrijven bij Tandartspraktijk Apollo in Amsterdam

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 59 beoordelingen
js_loader
Logo Tandartspraktijk Apollo