Memlingstraat 9 1077 LP Amsterdam 

Logo Tandartspraktijk Apollo

Mondhygiënist Amsterdam Zuid

Bent u op zoek naar een ervaren mondhygiënist in Amsterdam Zuid? Dan bent u bij Tandartspraktijk Apollo aan het juiste adres. Ons team is toegewijd aan het bieden van de best mogelijke mondzorg om uw mond gezond te houden. Naas het reinigen van uw gebit, zal de mondhygiënist u voorzien van persoonlijk advies, dat u kan helpen bij het gezond houden van uw mond.

Tandartspraktijk Apollo is gevestigd aan de Memlingstraat 9 in Amsterdam Zuid. Momenteel hebben wij nog ruimte voor nieuwe patiënten. Schrijf u direct online in bij onze praktijk en ervaar zelf hoe wij het verschil kunnen maken.

Wat zijn de gevolgen van een slechte mondhygiëne?

Het is belangrijk om uw mond goed te verzorgen, zodat uw mond gezond blijft. Als u dit verwaarloost, dan loopt u het risico op diverse gebitsproblemen. Denk hierbij aan een tandvleesontsteking (gingivitis). Deze ontsteking kan zich uitbreiden van de tandvleesrand naar het daaronder gelegen kaakbot. Er wordt dan gesproken van een vergevorderde tandvleesontsteking (parodontitis).

Ons team van ervaren mondhygiënisten in Amsterdam Zuid is gespecialiseerd in het voorkomen van dergelijke problemen, onder andere door tandaanslag te verwijderen en u te voorzien van praktische tips met betrekking tot het onderhouden van uw gebit. Mocht u onverhoopt toch last krijgen van gebitsproblemen, dan kunnen wij u helpen. De mondhygiënist werkt nauw samen met de tandarts, om uw gebit gezond te krijgen én te houden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Mondhygiënist Amsterdam Zuid

Van harte welkom bij Tandartspraktijk Apollo.
Schrijf u direct online in.

Een goede mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor uw mondgezondheid, maar ook voor uw algehele gezondheid. Wist u bijvoorbeeld dat een slechte mondhygiëne de kans op ziektes vergroot? Een slechte mondhygiëne kan een tandvleesontsteking tot gevolg hebben, waardoor bacteriën vrij spel krijgen. Deze bacteriën spelen bijvoorbeeld een rol bij het ontstaan van diabetes en hart- en vaatziektes.

Kortom, er zijn genoeg redenen om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Wij raden u aan om minstens twee keer per jaar langs te komen voor een preventieve controle. Op deze manier geeft u bacteriën geen kans om te ontstaan en orale problemen te veroorzaken en/of verergeren. Maak een afspraak met één van onze mondhygiënisten in Amsterdam Zuid. U bent van harte welkom.

Mondhygiënist Amsterdam Zuid

Voor welke behandelingen kan ik terecht bij de mondhygiënist?

De mondhygiënist richt zich op de preventie van gebitsproblemen en zet zich in om uw mond gezond te houden. Hiervoor kunnen diverse behandelingen benodigd zijn. Hieronder staan een aantal behandelingen waarvoor u terecht kunt bij één van onze mondhygiënisten in Amsterdam Zuid:

 • Het verwijderen van tandaanslag, tandplak en tandsteen;
 • Het aanbrengen van fluoride;
 • Het sealen van tanden en kiezen;
 • Het polijsten van vullingen;
 • Het gladmaken van worteloppervlakken;
 • Het reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees.


Heeft u hier een vraag over? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Mondhygiënist Amsterdam Zuid

Maak kennis met onze mondhygiënisten

Ons team van ervaren mondhygiënisten staat voor u klaar om u te helpen bij het gezond houden van uw mond.

Sabine Mondhygiënist Amsterdam Zuid

Sabine Leijten

Sabine Leijten is werkzaam als mondhygiënist bij Tandartspraktijk Apollo in Amsterdam Zuid. Ze stelt zich graag aan u voor.

Ik ben Sabine Leijten, geboren en getogen in Brabant en 2013 is het jaar dat ik afstudeerde als mondhygiënist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Later dat jaar ben ik naar de grote stad verhuisd en fulltime werkzaam geweest in Amsterdam. Sinds juli 2022 mag ik deel uitmaken van het fijne team van Tandartspraktijk Apollo!

Samen met mijn collega’s hoop ik mensen te kunnen helpen met het verbeteren en gezond houden van het gebit. Voor adviezen over hoe uw mondgezondheid op peil te houden kunt u altijd bij mij terecht.

De dagen dat ik aanwezig ben zijn dinsdag en donderdag van 8:30 tot 17:00.

Robin Mondhygiënist Amsterdam Zuid

Robin Joziasse

Robin Joziasse is werkzaam als mondhygiënist bij Tandartspraktijk Apollo in Amsterdam Zuid. Ze stelt zich graag aan u voor.

Met veel passie en toewijding ben ik al bijna 9 jaar werkzaam als mondhygiënist en ik kan met trots zeggen dat mijn liefde voor dit vak alleen maar is gegroeid met de tijd. Het mooiste aspect van mijn werk is de directe impact die ik kan hebben op het welzijn van de patiënten. Dagelijks zie ik mensen binnenkomen met verschillende mondgezondheidsproblemen en het is mijn taak om hen te helpen aan een gezonde mond. Het geeft voldoening wanneer ik zie dat mijn zorg en advies positieve veranderingen teweegbrengen.

Ik vind het belangrijk om aandachtig en nauwkeurig te behandelen. Door goed te luisteren, rust en mijn uitgebreide ervaring bouw ik een vertrouwensband op met de patiënt en dit maakt het werk voor mij extra speciaal.

Ik werk volgens de guided biofilm therapy: “Bij deze methode wordt gebruikgemaakt van laag-abrasieve poeder in een airpolisher om eerst de plaque en aanslag te verwijderen. Het is een efficiënte aanpak om slijtage van dentine en restauraties tot een minimum te beperken.”

Robin Mondhygiënist Amsterdam Zuid

Kom langs voor een behandeling door de mondhygiënist

Bent u nog geen patiënt bij onze praktijk? Dan vragen wij u vriendelijk om zich in te schrijven via onze website. Nadat u het formulier heeft ingevuld en verzonden, zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om uw inschrijving te bevestigen en direct een afspraak in te plannen. Bent u al bekend met onze praktijk? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen om een nieuwe afspraak te maken.

Twijfelt u nog?

Bij Tandartspraktijk Apollo bent u in goede handen. Wij hebben al veel mensen geholpen aan een stralend gebit! Wilt u weten hoe zij onze zorg hebben ervaren? Klik hier om te lezen wat onze patiënten over ons schrijven.

Heeft u een vraag?

Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Tijdens onze openingstijden zijn wij telefonisch bereikbaar via: (020) 6738114. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord. Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij de veelgestelde vragen over mondhygiëne alvast voor u op een rijtje gezet. Klik hier voor meer informatie.

Mondhygiënist Amsterdam Zuid

Tips van onze mondhygiënist in Amsterdam Zuid

Wilt u weten wat u zelf kunt doen om uw mondgezondheid te verbeteren? Hieronder leest u enkele tips van onze mondhygiënist. Wilt u meer tips of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

 • Poets uw tanden tweemaal per dag, ’s ochtends en ’s avonds, gedurende minstens twee minuten.
 • Gebruik een tandenborstel met zachte haren en een fluoride-tandpasta om tandplak effectief te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat u alle tandoppervlakken poetst, inclusief de binnenkant, buitenkant en kauwvlakken van uw tanden.
 • Vergeet niet om ook uw tong te poetsen, aangezien bacteriën zich daar kunnen ophopen en een slechte adem kunnen veroorzaken.
 • Spoel uw mond na het poetsen niet met water, maar spuug het overtollige tandpasta uit. Dit helpt de fluoride langer op uw tanden te laten zitten en ze sterker te maken.
 • Gebruik dagelijks flosdraad om voedselresten en tandplak te verwijderen die tussen uw tanden vastzitten.
 • Beweeg het flosdraad voorzichtig tussen uw tanden door en maak een zagende beweging om de plak los te maken.
 • Vermijd te hard flossen om beschadiging van het tandvlees te voorkomen.
 • Als u moeite hebt met flossen, overweeg dan het gebruik van tandenstokers die wellicht gemakkelijker te hanteren zijn.
 • Beperk de consumptie van zure dranken zoals frisdrank en sportdrank, die het tandglazuur kunnen aantasten.
 • Als u zuurhoudende drank wilt drinken, drink dit dan met een rietje om contact met uw tanden te verminderen.
 • Spoel uw mond met water na het consumeren van zuurhoudende voedingsmiddelen om de zuurgraad te neutraliseren en het tandglazuur te beschermen.
 • Plan regelmatig een afspraak voor professionele gebitsreiniging bij onze mondhygiënist, idealiter minstens tweemaal per jaar.
 • Tijdens de afspraak zal onze mondhygiënist tandplak en tandsteen grondig verwijderen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Daarnaast zal onze mondhygiënist uw mond controleren op tekenen van tandvleesaandoeningen, tandbederf en andere mondgerelateerde problemen.
 • Professionele reiniging helpt niet alleen bij het behoud van een gezond gebit, maar kan ook tandheelkundige problemen in een vroeg stadium opsporen en behandelen.

Reviews over Tandartspraktijk Apollo

Hieronder leest u enkele reviews van onze tevreden patiënten.

Mario Pennink
Lees verder
Top tandarts en mondhygiënist.
Jan Joepssen
Lees verder
Zeer vakkundig. Prettig ontvangst.
Neemt echt de tijd voor je en is echt geïnteresseerd.
Mohammed Zadou
Lees verder
Altijd vakkundig en zeer vriendelijk.
Ik ben uitermate tevreden.

Veelgestelde vragen aan de mondhygiënist in Amsterdam Zuid

Heeft u een vraag? Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen beantwoord. Mocht uw vraag hier niet tussenstaan, dan kunt u uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen.

De mondhygiënist richt zich op het voorkomen van mondproblemen. Bij ons in de praktijk geloven wij in de kracht van preventie. Door een goede mondhygiëne te bevorderen, zorgt u ervoor dat uw mond gezond blijft en kunt u problemen voorkomen. Hierdoor zal de tandarts minder te doen hebben tijdens uw eerstvolgende tandartsbezoek.

Wij adviseren u om regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist om uw gebit te laten controleren en reinigen. Daarnaast begeleidt de mondhygiënist u bij het onderhouden van uw gebit en wordt u voorzien van professioneel en persoonlijk advies. Kom gerust langs in onze mooie en moderne tandartspraktijk in Amsterdam Zuid. U bent van harte welkom.

Het grootste verschil tussen de mondhygiënist en de tandarts is dat de mondhygiënist zich primair focust op de verzorging van uw gebit, door uw gebit te reinigen en u te voorzien van begeleiding en advies op maat. De tandarts houdt zich voornamelijk bezig met het in kaart brengen en behandelen van reeds ontstane mondproblemen.

De mondhygiënist en de tandarts werken nauw samen om uw gebit mooi en gezond te houden, zodat u een leven lang kunt genieten van een stralende glimlach.

Wij adviseren u om minstens twee keer per jaar naar de mondhygiënist te gaan voor een controle. U hoeft geen last te hebben van mondproblemen om naar de mondhygiënist te gaan. Een bezoek aan de mondhygiënist is preventief van aard en is bedoeld om uw mondgezondheid op peil te houden, zodat u problemen kunt voorkomen. Klik hier om direct een afspraak te maken met één van onze mondhygiënisten in Amsterdam Zuid.

Hoeveel een behandeling door de mondhygiënist kost, hangt af van een aantal factoren. Hieronder hebben wij een aantal van deze factoren overzichtelijk voor u op een rijtje gezet:

 • Het type behandeling
 • De duur van de behandeling
 • De leeftijd van de patiënt
 • De zorgverzekering van de patiënt

De tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Klik hier voor de actuele tarieven.

Tot 18 jaar worden vrijwel alle behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf 18 jaar worden de kosten enkel gedekt vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Voor meer informatie raden wij u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Tandartspraktijk Apollo Amsterdam Zuid

U bent van harte welkom in onze praktijk in Amsterdam

Inschrijven bij Tandartspraktijk Apollo in Amsterdam

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 59 beoordelingen
js_loader
Logo Tandartspraktijk Apollo