Memlingstraat 9 1077 LP Amsterdam 

Logo Tandartspraktijk Apollo

Kronen en bruggen Amsterdam Zuid

Als u op zoek bent naar een betrouwbare tandartspraktijk voor het plaatsen van kronen en bruggen in Amsterdam Zuid, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze ervaren tandartsen zorgen ervoor dat uw tanden en kiezen op een permanente en duurzame wijze worden vervangen, zodat uw gebit zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terugkrijgt. Bij Tandartspraktijk Apollo gaat kwaliteit boven alles en wij gebruiken alleen de meest geavanceerde technieken en materialen. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar zelf onze uitstekende service en persoonlijke benadering.

kronen en bruggen amsterdam zuid

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje dat over een beschadigde tand of kies wordt geplaatst. Het kan worden gebruikt om tanden te beschermen die zijn aangetast door tandbederf, te herstellen na een wortelkanaalbehandeling of zelfs voor cosmetische doeleinden. Kronen zijn over het algemeen gemaakt van metaal of porselein en zijn duurzaam en stevig. Een tandarts zal de kroon op maat maken, zodat deze precies past bij de andere tanden en het functioneren van je mond niet verstoort. Na installatie kunt u uw tanden zoals normaal gebruiken, waardoor een kroon een geweldige oplossing kan zijn voor een beschadigde tand.

Hoelang gaat een kroon mee?

Wanneer u een kroon laat plaatsen, is het belangrijk om te weten hoelang deze meegaat. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruikte materiaal en uw mondhygiëne. Kronen worden tegenwoordig gemaakt van duurzaam materiaal, zoals zirkonium en porselein, waardoor ze gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar meegaan. Wel is het belangrijk om goed te blijven poetsen en uw tandarts regelmatig te bezoeken voor controle. Zo kunt u langer van uw kroon genieten en voorkomt u tandproblemen op de lange termijn.

Kronen en Bruggen Amsterdam Zuid

Maak een afspraak en kom langs.

Wat is een brug?

Een brug is een duurzame oplossing om één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. De brug wordt bevestigd op twee afgeslepen tanden of kiezen en vult hiermee de open ruimte op. Naast het esthetische aspect biedt een brug ook functionele voordelen, zoals verbeterde kauwfunctie en spraak. Het plaatsen van een brug is een goede investering in uw gebit en kan zelfs kosten op de lange termijn besparen. Bij Tandarts Apollo bieden we kwalitatieve bruggen op maat, gemaakt van diverse materialen zoals keramiek en metaal.

Wanneer heb ik een brug nodig?

Het ontbreken van één of meerdere tanden of kiezen in uw gebit kan ernstige gevolgen hebben voor uw mondgezondheid. Als onbehandeld, kunnen aangrenzende tanden en kiezen uitgroeien en scheef gaan staan, waardoor kauwproblemen en zelfs kaakproblemen ontstaan. Daarom adviseren wij een brug als oplossing. Een brug herstelt de functionaliteit van het gebit, verbetert de esthetiek en voorkomt scheefgroei. Onze professionele tandartsen bij Tandarts Apollo staan klaar om uw gebit te beoordelen en u de beste behandelopties te bieden. Maak een afspraak en zorg voor een gezond gebit!

Wat u kunt verwachten na de behandeling

Na de behandeling van een kroon of brug kunt u een natuurlijk gevoel verwachten alsof het uw eigen tand is. Bovendien wordt de kleur aangepast aan uw eigen tanden zodat deze niet opvalt. Het is belangrijk om te weten dat de kies of tand waarop de kroon of brug is geplaatst nog steeds vatbaar is voor tandbederf. Goede mondhygiëne is daarom essentieel voor het behoud van de kroon of brug. Als er problemen of ongemakken optreden, neem dan gerust contact op met uw tandarts. De levensduur van een kroon of brug is afhankelijk van de gezondheid van de tand eronder, maar kan vele jaren meegaan met de juiste zorg en onderhoud.

Kronen en Bruggen Amsterdam-Zuid

U bent van harte welkom in onze praktijk in Amsterdam

Inschrijven bij Tandartspraktijk Apollo in Amsterdam

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 59 beoordelingen
js_loader
Logo Tandartspraktijk Apollo